Nivelrikko


Autan nivelrikon ruokavalion suunnittelussa ja verkkokauppani kautta saa tuotteita nivelrikon hoitoon: http://terveysjatasapaino.fi/index.php/verkkokauppa/.

Verkkokauppaan voi kirjautua ilman ostopakkoa. Jos kirjautumisessa on ongelmia, autan mielelläni. Kaupasta löytyy kaksi eri nivelpakettia.

Ravitsemus

Oikeanlaisella ravitsemuksella ja ravintolisillä voi hidastaa nivelrikon etenemistä. Säännölliset ruokailuajat ja monipuolinen ruokavalio, joka sisältää riittävästi välttämättömiä suojaravintoaineita (hivenaineita ja vitamiineja) ja sopivasti energiaa, ovat terveellisen ruokavalion perusta. Säännöllinen ja monipuolinen ruokailu edistää nivelrikkoa sairastavan terveyttä ja painonhallintaa.

Nivelrikko on maailman yleisin nivelsairaus. Nivelrikkoa esiintyy eniten polvissa, lonkissa, sorminivelissä ja selkänikamien välisissä nivelissä.

Tunnetut vaaratekijät ovat ikääntyminen, perimä ja alaraajojen nivelissä ylipaino. Nivelrikon taustalla saattaa olla useita altistavia geenejä. Nivelrusto saattaa vaurioitua myös nivelvammoissa ja niiden jälkeisestä nivelen epävakaudesta, virheasennoista, liian raskaasta liikunnasta ja työstä.

Lihavuuteen, työkuormitukseen ja nivelvammoihin voidaan vaikuttaa. Nämä riskitekijät koskevat yhtä lailla sekä polvea, lonkkaa että käsiniveliä. Polvivammoihin liittyy 3–6-kertainen ja lihavuuteen 4–5-kertainen riski saada polvinivelrikko. Lihavuuden nivelrikkoa lisäävä vaikutus voi selittyä nivelpintaan kohdistuvan kuormituksen lisääntymisellä, mutta mahdollisesti myös hormonaalisilla tekijöillä, sillä lihavuuden on todettu lisäävän myös käsinivelrikon esiintyvyyttä.

Nivelrikkoa voidaan hoitaa ja kuntouttaa.

Nivelrikossa on aina tulehdus mukana. Varsinainen paraneminen nivelen sisällä olevassa rustoisessa kudoksessa voi alkaa, kun tulehdus on saatu hoidettua ensin. Nivelpaketti 1 on ollut hyvänä kuntoutumisen tukena ja sen ovat ihmiset yleensä ostaneet, kun ovat ryhtyneet hoitamaan nivelvaivojaan.

Nivelpaketti 2 on tarkoitettu heille, joilla on D vitamiinitaso mitattu ja se on ollut hyvällä tasolla (yli 130 nmol/l). Heillä on myös virtaa ja energiaa toteuttaa kuntoutumisen vaatimia liikeharjoituksia.

ProQD

Turvallinen vaativaankin käyttöön tarkoitettu yhdistelmävalmiste, jossa ovat D3 vitamiinin, Q10 eli ubikinonientsyymin ja rannikkomännyn kuoriuutteen (proantosyanidiini) ainutkertaiset ainesosat yhdessä kapselissa.

Rannikkomännyn kuoriuute avaa hiussuonistoa, Q10 entsyymi avaa solukalvoja ja D3 vitamiini pääsee solun sisälle vaikuttamaan. ProQD varmistaa immuunijärjestelmäsi sekä elimistösi tehokkaan, normaalin toiminnan.

ArthroQ – ruokaa rustolle.

Kaikilla on oikeus voida ja liikkua hyvin. Juosta, kävellä, uida, tanssia ja muuten vaan nauttia liikkumisen riemusta. Patentoitu tyyppi 2 kollegeeni mahdollistaa rustokudoksen (selän välilevyt ovat myös rustokudosta) kykyä uudismuodostua.

Ainutlaatuinen kondroitiini sekä C vitamiini ovat ainesosia rustosolun (kondrosyytti) kyvylle tuottaa rustokudokseen soluväliaineita, joihin nivelruston toimintakyky perustuu. Toimiakseen optimaalisesti vaatii nivelen liikuttamista ja liikettä.

Seralgin – kevyen liikkumisen iloa ja hyvää oloa.

Sisältää asetyyliboswelliinihappoa sekä serratiopeptidaasientsyymiä. Tuote otetaan tyhjään vatsaan puoli tuntia ennen tai jälkeen ruokailun. Mikäli tuotteen käytön yhteydessä esiintyy vatsaoireita, tulee tuote ottaa ruokailun yhteydessä.

Mikäli oireilu jatkuu, tulee ottaa yhteys terveyslääketieteen ammattilaiseen tai lääkäriin, joka osaa tarkemmin selvittää oireilun aiheuttajan.

Valmistetta ei tule käyttää tulehduksellisten suolistosairauksien yhteydessä ilman hoitavan terveydenhuollon ammattilaisen suostumusta.