Laboratoriotestit


Testivalikoimasta löytyy yli 100 diagnostista testiä mm. ruoansulatuskanavan toimintaa, sydänterveyttä, ravitsemustilaa, aineenvaihduntaa, hormoni- ja immuunitoimintaa ja vitamiinitasoja mittaavat testit. Lisäksi testit kattavat seuraavat alueet: peptidit, borrelioosi ja lisäinfektiot sekä ympäristörasitteet, geneettiset profiilit.

Testien tilaaminen Nordic Laboratoriesin kautta on helppoa. Nordic Laboratories toimittaa testit nopeasti DHL:n avulla ja testitulokset saapuvat hoitavalle terapeutille sähköisesti.

Tilaan testejä suojatun Nordic VMS käyttöliittymän kautta. Potilaat itse eivät voi tilata testejä, mutta he pääsevät kirjautumaan omilla tunnuksilla ja heillä on pääsy omiin tuloksiin. Keskimääräinen testien käsittelyaika on 10-14 päivää. Toiset testitulokset valmistuvat nopeammin kuin toiset.

Testien hinnat eivät sisällä testien tulkintaa ja toimitusmaksua.

Geenitestit

Dnalife® geenitestit (dnahealth, dnadiet, dnasport, dnaoestrogen) antavat tietoa geneettisistä riskitekijöistä ja ohjaavat yksilöllisiin valintoihin ruokavalion, ravintolisien ja elintapojen osalta.  Kysy lisätietoja. Hinnat alkaen 95 €+toimitusmaksu ja testin tulkinta. Esimerkiksi DNA Health 225 € ja DNA Sport 179 €.

IgG ruokayliherkkyystestit veritippa-analyysillä:
– 96 ruoka-ainetta 199 €
– 184 ruoka-ainetta 295 €

Fatty Acid / Rasvahapot 170 €
Mittaa omega-3 ja omega-6 rasvahapot. Myös transrasvahappojen mittaus.

Amino Acid 20 / 20 Aminohappoa 275 €
Mittaa kaikki 20 välttämätöntä aminohappoa.

Nordic Thyroid Panel 1 / Kilpirauhaspaneeli 1/ 310 €
Kuten Kilpirauhaspaneeli 2, mutta ilman lisämunuaisten stressitestiä.
Laaja kilpirauhaspaneeli, joka tutkii jodistatuksen ja kilpirauhasarvot (TSH, T4V, T3V, RT3, tyreoglobuliini ja tyreoideaperoksidaasi vasta-aineet). Testin avulla voi selvittää kilpirauhasen aineenvaihdunnan ja kilpirauhasen autoimmuunisairaudet..

Nordic Thyroid Panel 2 / Kilpirauhaspaneeli 2/ 430 €
Kuten Kilpirauhaspaneeli 1, mutta lisänä vielä lisämunuaisten stressitesti.
Laaja kilpirauhaspaneeli, joka tutkii jodistatuksen ja kilpirauhasarvot (TSH, T4V, T3V, RT3, tyreoglobuliini ja tyreoideaperoksidaasi vasta-aineet) sekä kortisolitasot. Testin avulla voi selvittää kilpirauhasen aineenvaihdunnan ja kilpirauhasen autoimmuunisairaudet.
Sylkitesti mittaa kortisolin ja DHEA-S:n pitoisuudet ja kortisolipitoisuuksien muutokset 24 tunnin aikana (neljä mittausta). Liian matalat tai korkeat kortisoli- ja DHEA-S-pitoisuudet saattavat olla merkki kehon epätasapainotilasta.

Immuno Gliadin / Gluteeniyliherkkyystesti 125 €
Gluteiiniyliherkkyystesti, joka perustuu vasta-ainemääritykseen, joka tehdään veren seerumista. Gliadiini on yksi gluteiiniproteiineista ja yliherkkyyden kohdalla sen vasta-ainemarkkerit veressä (sekä IgG että IgA) ovat koholla.

Iodine Profile / Jodiprofiili 110€

Käytetään potilailla, joilla epåillään liian alhaisia tai korkeita jodiarvoja.

Immuno IgG / Ruokayliherkkyystesti 390 €
Ruokayliherkkyystesti, joka on suunniteltu havaitsemaan potilaan yksilöllinen fysiologinen herkkyys 115 yleisesti käytetylle ruoka-aineelle/ elintarvikkeelle.

Adrenal Stress / Lisämunuaisten stressitesti 155 €
Mittaa syljestä kortisolin ja DHEA-S:n pitoisuudet ja kortisolipitoisuuksien muutokset. Liian matalat tai korkeat kortisoli- ja DHEA-S-pitoisuudet saattavat olla merkki kehon epätasapainotilasta.

Vitamin D Profile / D-vitamiinitesti 95 €
Mittaa elimistön D-vitamiinitason.

Immuno Candida / Suoliston hiivatesti 149 €
Mittaa IgG-vasta-aineet Candida Albicans -hiivasienelle veren seerumista.

Fat-Soluble Vitamins / Rasvaliukoiset vitamiinit (A, E, D, K, CoQ10, Beetakaroteeni) 265 €
Mittaa rasvaliukoiset vitamiinit, jotka tärkeitä mm. immuniteetille, limakalvoille, luustolle ja sydämelle.

Comprehensive Stool Analysis & Parasitology x2 /Laaja ruoansulatusanalyysi ja parasiitit 325 €
Kattava testi tarkastelee paksusuolen kuntoa ja mittaa hyvien probioottisten bakteerien määrän sekä tunnistaa haitallisen flooran (bakteeri-, sieni- ja parasiitti-infektiot). Lääkeherkkyysmääritykset tehdään viljelytulosten mukaisesti. Lisäksi analysoidaan sIgA, tulehdusmarkkerit, lyhytketjuiset rasvahapot, entsyymimarkkerit, sappinesteen ja vatsahapon tasot ja hiihihydraattien imeytymishäiriöt.

Hair Elements / Hiushivenainetesti 147 €
Mittaa hiuksesta 16 raskasmetallia ja 23 välttämätöntä hivenainetta.

Cardio Metabolic Profile 1 / Sydän- ja verisuoniterveyttä mittaava testi 170 €
Sydänterveyden profiili.

Nordic Laboratories on tanskalainen yritys, joka tarjoaa laajan valikoiman funktionaalisen lääketieteen laboratoriopalveluja lääkäreille, ravintoterapeuteille ja muille terveydenhuollon ammattilaisille. Testit on valittu maailman johtavilta laboratorioilta.

Nordic Laboratories on on toiminut vuodesta 1989 lähtien markkina-alueena Eurooppa, Aasia ja Etelä-Afrikka,