Puhti-laboratoriotestit


Puhti on oman kehon toiminnan mittaamiseen liittyvä palvelu. Palvelun kautta voi tilata laboratoriotestejä ilman lääkärin lähetettä. Näytteenotto Mehiläisen laboratorioissa ympäri Suomen. Näytteenotossa sinua palvelevat Mehiläisen hoitajat noin 75 toimipisteessä 50 eri paikkakunnalla. Tukena ovat tarvittaessa myös Mehiläisen kattavat lääkäripalvelut.

Tarjolla on erilaisia paketteja tai haluttaessa yksittäisiä testejä.

Pääset tutustumaan ja tilaamaan laboratoriotestejä tästä.

    • Puhti-terveystarkastus sisältää 31 eri mittaria, jotka antavat kattavan kuvan siitä, miten elimistösi voi. Mukana mm. täydellinen verenkuva, kolesteroli, D-vitamiini, kilpirauhanen, ferritiini sekä maksan ja munuaisten toiminta.
    • Aktiivisille liikkujille suunnattu paketti sisältää Puhti-terveystarkastuksen lisäksi liikkujille tärkeitä mittareita. Mukana on esimerkiksi suoritus- ja palautumiskyvyn kannalta tärkeitä testejä kuten raudan ja D-vitamiinin pitoisuudet ja lisäksi B-vitamiineista B12 ja folaatti sekä nestetasapainoon liittyvä kalium.
    • Kilpirauhasen laaja tutkimuspaketti. Laaja tutkimuspaketti sisältää neljä testiä, joiden avulla saadaan kattava kuva kilpirauhasen toiminnasta ja säätelystä. Kilpirauhanen vaikuttaa koko kehon toimintaan.
    • 50+ naisen terveystarkastus. Testipaketti antaa kattavan kuvan, miten elimistösi voi ja auttaa seuraamaan iän myötä terveyteen liittyviä asioita.  Mukana esimerkiksi täydellinen verenkuva, kolesteroliarvot, sokeriarvot, suoloista kalium ja natrium, ferritiini ja tärkeimmät vitamiinit.
    • 50+ miehen terveystarkastus. Testipaketti antaa kattavan kuvan, miten elimistösi voi ja auttaa seuraamaan iän myötä terveyteen liittyviä asioita. Mukana muun muassa täydellinen verenkuva, kolesteroliarvot, sokeriarvot, tärkeimmät vitamiinit sekä PSA ja testosteroni.

Monet tekijät vaikuttavat siihen, miten energisiä olemme arjessa tai urheillessa ja minkälaiseksi terveytemme muodostuu tulevaisuudessa. Esimerkiksi D-vitamiinin taso ja rauta-arvot vaikuttavat siihen, miten jaksamme. Kolesteroliarvot ja verensokeri vaikuttavat terveyteemme, vaikka näiden vaikutus ei välittömästi tunnukaan. Siksi Puhti-terveystarkastus on hyvä tapa selvittää, miten oma keho jaksaa ja mihin oman terveyden ylläpito kannattaa suunnata.

Testien avulla tunnistat nykyisen tasosi, voit asettaa tavoitteita ja tehdä parempia valintoja. Uusimalla testin esimerkiksi puolen vuoden päästä, saat selkeän kuvan kehityksestäsi omalle Puhti-sivullesi. Annan tarvittaessa vinkkejä miten voit kehittää omaa hyvinvointiasi.